22.
januar
2020 kl. 19.30

Tragikomedie

Scener fra et ægteskab

MEDVIRKENDE

Stine Stengade og skuespilchef Morten Kirkskov

Producent Det Kgl. Teater

En borgerlig tragikomedie. Nu er (køns)rollerne byttet om.

Set udefra lever parret Johan og Marianne lykkeligt sammen med deres to børn. De er begge akademikere, de bor skønt, har begge et godt arbejde, men under overfladen ulmer frustrationerne i higen efter kærlighed.

Scener fra et ægteskab havde urpremiere som mini tv-serie i 1973 og lagde bogstaveligt talt gaderne øde. Tusinder af par styrtede til familierådgivning, og Bergman fik hemmeligt telefonnummer for at undgå opkald fra personer, der ville diskutere deres ægteskab med ham. Både i Sverige og Danmark steg skilsmisseprocenten bemærkelsesværdigt, efter serien var vist.

Bergmans portræt af et ægteskab i forfald var dengang en knivskarp fremstilling af magtforholdet mellem kønnene. Men meget har ændret sig på 45 år, og i denne udgave er rollerne byttet om. Nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.

I 2018 ville Bergman være fyldt 100 år, og forestillingen har i dette efterår netop gæstespillet i Sydney Opera House.

Se eller gense denne publikums- og anmelderroste forestilling med skuespilchef Morten Kirkskov og Stine Stengade i rollerne som Johan og Marianne, eminent iscenesat af Skuespillets husinstruktør Thomas Bendixen.

’Det tog to en halv måned at skrive disse scener. Det tog et voksenliv at erfare dem’
— Ingmar Bergman

 

Spændende optakt til Scener fra et ægteskab onsdag 22. januar 2020 kl. 17.30

Kom og oplev en spændende optakt med skuespilchef fra Det Kgl. Teater, Morten Kirkskov. Morten Kirkskov vil fortælle om arbejdet med forestillingen Scener fra et ægteskab. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Optakten holdes i cafeen under teatret og starter kl. 17.30. Optakten varer ca. en halv time. Selve forestillingen starter kl. 19.30.

Det er GRATIS at deltage, men tilmelding er nødvendig pga. et begrænset antal pladser.

Der vil være mulighed for at bestille en lækker buffet hos vores caféforpagter Kok Amok, som kan nydes i cafeen i pausen mellem optakten og forestillingen. Buffeten vil bestå af et udvalg af fisk, kød, salater, kartofler, ost og kage. Prisen er 199 kr.

Tilmelding optakt
Tilmelding til optakten skal ske direkte til teaterkontoret på info@teaterkreds.dk eller på tlf. 5852 5640.

Bestilling af buffet
Ønsker du at bestille buffet, skal du kontakte Kok Amok i deres telefontid, som er tirsdag og torsdag fra kl. 13.00-16.00 på tlf. 4270 5640 eller via mail teaterbaren@kok-amok.dk

Der er et begrænset antal pladser til både optakt og spisning, så vent ikke for længe med at bestille.

Varighed (forestillingen): 2 timer og 15 minutter inkl. pause

BILLETKATEGORI
A
B
C
Medlem
290,-
260,-
230,-
Løssalg
350,-
320,-
290,-
Under 25
175,-
160,-
145,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

HENT
SÆSONPROGRAM
2019-2020

Programforside

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

0