22.
marts
2022 kl. 19.30

Monolog

Oberstinden

MEDVIRKENDE

Marianne Mortensen (+ 5 indtalte stemmer)

Producent Katusha

Dramatisering af bogen – en monolog

’Min far gjorde mig til datter af det hvide Finland, Obersten gjorde mig til nazist. Jeg skammer mig ikke over nogle af delene’.

Disse linjer beskriver kort, hvad man vækkes af i romanen ’Oberstinden’ af den finske forfatter Rosa Liksom (udgivet 2017, på dansk 2018). Bogen har ikke tidligere været dramatiseret.

En teatermonolog med en kvinde alene på scenen sammen med sin fortid i en visuel og auditiv ramme, der vil formidle en stemning af magt, underkastelse og oprør.

Én nat – ét liv. En gammel kvinde står alene på scenen og fortæller sin historie i en indre monolog. En højtelsket far opdrog sin datter i germansk ånd. En mor tugtede hende og lærte hende frygten at kende. Denne dobbelthed fører den unge kvinde i armene på en 28 år ældre oberst. Han er et magtmenneske og overbevist nazist.

Oberstinden vænnede sig umærkeligt til brutalitet, grusomhed og perversiteter i et ægteskab med vold og destruktivitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny sanselig og erotisk verden bliver til.

Det er råt og i en verden langt fra vores, men almenmenneskeligt i sin brutalitet.

Forestillingen er udvalgt til Garantiordningen for Voksenteater af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Enhedspris
175,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

Køb billet
0