5.
februar
2020 kl. 19.30

Dans

Nattergalen

MEDVIRKENDE

Dansk Danseteaters internationale dansere

Producent Dansk Danseteater

NATTERGALEN – To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige til ny musik af DEN SORTE SKOLE & med scenografi af collagekunstneren SERGEI SVIATCHENKO.

‘Nattergalen’ er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter indenfor den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira, til nykomponerede toner skabt af duoen Den Sorte Skole samt unik & fabulerende scenedesign og kostumer af den dansk/ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko.

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle ‘Nattergalen og Rosen’ om den altopslugende selvopofrelse og H. C. Andersens evigtgyldige ‘Nattergalen’ fra 1843. ‘Nattergalen’ er ikke blot et af H.C. Andersens kendteste eventyr, men er også en af den danske guldalders mest berømte romantiske fortællinger. Historien er stadig uhyre relevant i dag med sit universelle tema om det levendes sejr over det døde, og om det naturliges sejr over det kunstige. Kloborg vil bruge temaerne fra begge historier, på både dyster og humoristisk vis, til at konstruere et helt nyt narrativ, der bevæger sig mellem drøm og virkelighed. Med værket undersøger han menneskelige relationer og den menneskelige selvforståelse, når døden sidder på brystet, og når kroppen falder fra hinanden. For vil vi lade teknologien redde os? Og ønsker vi at forlænge livet for enhver pris?

Forestillingens anden del er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling ‘Nattergalen og Rosen’ af Oscar Wilde. I den oprindelige fortælling fra 1888 ofrer nattergalen sit liv ved at forære en smuk rose til en håbløst forelsket student, der dog bliver afvist. Og herefter følger en hårdtslående vrede og sorg. I Wildes værk stiller han spørgsmålstegn ved meningen med livet, kunsten og muligheden for at forandre verden. Har fuglen ofret sit liv for ingenting? Pereira er i sit værk inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse. Og med sin altid eksplosive stil, tilført Wildes vise og nærmest mytiske stemning, bliver dansen et abstrakt vidnesbyrd på, at det at ofre sit liv til noget du inderligt tror på både kan være dybt tragisk, bevægende og samtidig en meget smuk gerning.

Der er lagt op til endnu en helt unik danseoplevelse fra Dansk Danseteater!

 

Spændende optakt kl. 17.30 med turnéleder Jason Nelson og en danser

Kære publikum til ’Nattergalen’

Vestsjællands Teaterkreds har hermed fornøjelsen af at invitere alle med billet til ’Nattergalen’ på Slagelse Teater onsdag 5. februar 2020 til en spændende optakt med Dansk Danseteaters turnéleder og en af danserne fra kompagniet.

Ved brug af videoklip fra prøvesalen, sjove historier fra bagscenen og eksempler fra det koreografiske arbejde, får publikum et indblik i den kunstneriske proces og de tanker, som ligger bag forestillingen.

Optakten starter kl. 17.30 og finder sted i teatersalen. Det er gratis at deltage for alle, der har billet til forestillingen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Optakten varer ca. en ½ time.

Der er mulighed for at spise på teatret mellem optakt og forestilling. Teaterbaren serverer denne aften frikadeller med kold kartoffelsalat til 75 kr., som kan bestilles på teaterbaren@kok-amok.dk eller på tlf. 4270 5640 tirsdag og torsdag mellem kl. 13-16, dog senest to dage før forestillingen.

Vi glæder os til en dejlig aften i teatret – vel mødt!

Med venlig hilsen

Vestsjællands Teaterkreds

Varighed: Ca. 1 time og 20 minutter inkl. pause. 

BILLETKATEGORI
A
B
C
Medlem
190,-
160,-
130,-
Løssalg
250,-
220,-
190,-
Under 25
125,-
110,-
95,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

HENT
SÆSONPROGRAM
2019-2020

Programforside

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

0