28.
november
2022 kl. 19.30

Kammerspil/drama

København

MEDVIRKENDE

Karen-Lise Mynster, Jens Jørn Spottag og Mikkel Arndt

Producent Det Kgl. Teater

OPTAKT kl. 17.30 i cafeen – Kræver tilmelding til Teaterkontoret. Læs mere nedenfor!

Et skæbnesvangert møde mellem Bohr og Heisenberg

København er en moderne klassiker, et mesterligt kammerspil om et møde der fandt sted i København i 1941 – et møde, der blev skæbnesvangert afgørende både menneskeligt og fagligt for de tre hovedpersoner, og som kredsede om fatale konsekvenser for verden, som vi kender den i dag. Det er et nærmest krimiagtigt drama om, hvad der måske skete mellem den store atomfysiker Niels Bohr, hans hustru Margrethe Bohr og den tyske atomforsker Heisenberg, som var på besøg fra det Nazityskland, han arbejdede for. Vi møder dybt engagerede mennesker, hvis passion kan vise sig at være ekstremt farlig, hvis den ikke tøjles med ansvar og samvittighed.

Oplev Jens Jørn Spottag, Karen-Lise Mynster og Mikkel Arndt i denne intense forestilling om venskab, videnskab, politik, ansvar og skyld.

I efteråret 1941 opsøgte den tyske atomfysiker og leder af nazisternes atomprogram Werner Heisenberg sin kollega og gamle ven Niels Bohr og dennes hustru Margrethe i København. Heisenberg og Bohr havde allerede i 1920’erne arbejdet tæt sammen i deres fælles forskning og i gensidig fascination.

Hvad, der præcist skete til dette møde, er uvist, men inspireret af disse historiske begivenheder, lader den britiske dramatiker Michael Frayn i København de tre mødes igen efter døden og stiller spørgsmålet: Hvorfor kom Heisenberg til København, og hvad skete der under deres møde?

Den Reumertvindende instruktør Anja Behrens griber fat om Frayns eksistentielle drama om fysik og menneskelige ambitioner og lader alle disse uopklarede spørgsmål løbe som dramatisk motor i et fascinerende verdensdrama. For bag de tre afdøde i krigens ubarmhjertige skygge ligger detoneringen af atombomben.

I 2022 er det 100 år, siden Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik for ‘sine fortjenester inden for undersøgelsen af atomernes struktur og den stråling, der udgår fra dem’. Niels Bohr Instituttet er initiativtager til 2022 som nationalt videnskabsår i forbindelse med FNs udnævnelse af året til International Year of Basic Sciences for Development.

Varighed: 2 timer og 30 min. inkl. pause

 

Mød Jens Jørn Spottag og Mikkel Arndt inden forestillingen København

Du har nu mulighed for at komme helt tæt på to af skuespillerne fra forestillingen København. Jens Jørn Spottag og Mikkel Arndt har nemlig sagt ja til at holde en optakt inden forestillingen, der gæster Slagelse Teater mandag 28. november 2022.

Jens Jørn Spottag og Mikkel Arndt vil fortælle om arbejdet med forestillingen København. De kom nemlig på noget af en opgave, da de fik rollerne som henholdsvis Niels Bohr og Werner Heisenberg i teaterstykket, der blandt meget andet handler om atombombens fødsel. Stykket stiller skarpt på ti minutter, som blev afgørende for de to forskere.

Gratis at deltage
Det er GRATIS at deltage i introduktionen, hvis man har billet til forestillingen, men kræver tilmelding til Teaterkontoret (begrænset antal pladser – først til mølle).

Optakten holdes i cafeen under teatret og starter kl. 17.30. Optakten varer ca. en halv time. Selve forestillingen starter kl. 19.30 og varer ca. 2 timer og 30 min. inkl. en pause på 20 min.

Tilmelding optakt
Tilmelding til optakten skal ske direkte til Teaterkontoret på info@teaterkreds.dk eller på tlf. 58525640.

Bestilling af mad
Der er mulighed for at spise i cafeen under teatret mellem optakt og forestilling.

Teaterbaren serverer denne aften ’Hakkebøf med bløde løg og tilbehør’ til 155 kr. Der er også mulighed for at bestille teatersmørrebrød til 55 kr.

Ønsker du at bestille mad, skal du kontakte Teaterbaren v/Kok Amok i deres telefontid, som er tirsdag og torsdag fra kl. 13.00-16.00 på tlf. 4270 5640 eller via mail teaterbaren@kok-amok.dk

Bestilling af drikkevarer til pausen
Bestil gerne dine drikkevarer til pausen, når du ankommer til teatret. Så undgår du kø og ventetid i pausen.

BILLETKATEGORI
A
B
C
Medlem
240,-
210,-
180,-
Løssalg
300,-
270,-
240,-
Under 25
150,-
135,-
120,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

Køb billet
0