20.
september
2019 kl. 19.30

Musikalsk, operetteagtig komedie

Jorden rundt på 80 dage

MEDVIRKENDE

Thomas Mørk, Jacob Morild, Lisbeth Kjærulff og Kim Hammelsvang

Producent ANDRIA – DK Turné Teater
Instruktion og manuskript Flemming Jensen

Danmarkspremiere i Slagelse!

Særdeles frit efter Klein & Jensens Jorden rundt på 80 dage.

Det er det private arvesølv, Flemming Jensen har taget frem til lejligheden. I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format. Hvor der før var to, er der nu fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde, hvilket ville have været helt utænkeligt på Phileas Foggs tid.

Flemming Jensen står ikke selv på scenen, men har sat sig godt tilrette i instruktørstolen. Flemming Jensen selv udtaler: ’Vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper Klein og mig. Det er også på tide, at den forestilling bliver spillet ordentligt…’

Glæd jer til en aldeles hæsblæsende forestilling.

 

 

Flemming Jensen skriver selv sådan til os vedr. forestillingen:

Særdeles frit efter Klein & Jensens ’Jorden rundt i 80 dage’, som var mere end uforskammet frit efter Jules Verne’s ’Le tour du monde en quatre-vingts jours’.

Det er det private arvesølv, der er taget frem til lejligheden – og forestillingen er – også – en hilsen til Jesper Klein. Anderledes kan det ikke være. Han og jeg spillede forestillingen op mod 200 gange, og samtlige roller blev spillet af os selv – og ikke andre! 2 mand om 52 roller. Vi styrtede ind og ud og skiftede tøj. Somme tider til det rigtige kostume.

I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og vi udvider personalet, så der nu er fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er altså alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturné i tiden lige efter Brexit.

Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde! Hvilket ville ha’ været helt utænkeligt på Phileas Fogg’s tid. Men nødvendigt i 2019, hvis man ikke vil ha’ ballade.

Det er en aldeles hæsblæsende forestilling, så jeg står selv af som skuespiller og sætter mig i instruktørstolen. Dér sidder man godt – ikke mindst fordi vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper og mig. Det er også på tide, at den forestilling bliver spillet ordentligt.

Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var.

Skønt det jo er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.

Forestillingen er i farver – og vi garanterer, at der ikke vil blive spillet violin!

De mest godartede hilsener, Flemming Jensen

Varighed: 2 timer og 10 min. inkl. pause

BILLETKATEGORI
A
B
C
Medlem
240,-
210,-
180,-
Løssalg
300,-
270,-
240,-
Under 25
150,-
135,-
120,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

HENT
SÆSONPROGRAM
2019-2020

Programforside

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

0