21.
oktober
2020 kl. 19.30

Ny dansk dramatik

Emma ude af takt

MEDVIRKENDE

Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Tanya Lund Andersen, Christiane Bjørg Nielsen, Henriette Rosenbeck og Sanne Graulund

Producent Folketeatret

Emma Gad – nu gider vi igen!

De seks skønne kvinder fra succesforestillingen Lillys Danmarkshistorie tager nu fat på Emma Gads dannelseshistorie: Folk omkring os har jo glemt, hvordan man opfører sig, ikke sandt! Så der er god grund til at genopfriske regler for den gode opførsel.

‘Man skal aldrig stikke servietten i knaphullet’, ‘Man må undgå al støj, idet man spiser’, ‘Lær deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp’, ‘Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale’.

Disse – og mange flere – gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren Takt og Tone – hvordan vi omgås. Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? Hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

I 60’erne og 70’erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogle regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans.

Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler.

 

Varighed: Ca. 2 timer inkl. kort pause

 

Der er udarbejdet undervisningsmateriale til ‘Emma ude af takt’, som kan hentes her

 

Emma Gad (Emmarenze Henriette Margrethe Gad)

Emma Gad var en dansk forfatter (1852-1921). Hun debuterede i 1886 som dramatiker på Det Kongelige Teater. Frem til sin død skrev hun en lang række skuespil for de københavnske scener og nød stor popularitet for sin humoristiske behandling af tidens spørgsmål vedrørende ægteskab, seksualitet, moral, politik og generationsproblemer. Hun oversatte og bearbejdede etikettebogen Man skal aldrig! (1886), og hun samlede tidens førende personligheder inden for kunst, videnskab, mode og arkitektur til at skrive det første store opslagsværk i Danmark om hjemmets og familiens liv Vort Hjem (1903). I 1915 blev hun ansat på Politiken som journalist og redaktør for Dametidende, hvormed hun indstiftede familie- og forbrugsstoffet i dagbladsverdenen. Som aktiv i kvindesagen stiftede hun i 1989 Hegnet, den første faglige organisering af kvinder på kontor, og fra 1900 var hun formand for Dansk Kunstflidsforening. Det er i sær Takt og Tone – hvordan vi omgås (1918), udkommet i adskillige udgaver og oplag, der har sikret hende et navn for eftertiden.

BILLETKATEGORI
A
B
C
Medlem
240,-
210,-
180,-
Løssalg
300,-
270,-
240,-
Under 25
150,-
135,-
120,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

HENT
SÆSONPROGRAM
2020-2021

VTK_Sæsonkatalog_2020_2021_40sider_20x20cm_forside

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

Køb billet
0