12.
november
2020 kl. 19.30

Komedie

Den Gerrige

MEDVIRKENDE

Kristian Holm Joensen, Mads Reuther, Mette Horn, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Kristian Boland, Sofia Cukic og Troels Malling

Producent Folketeatret

Molières klassiske komedie om nærighed og kærlighed

Den gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan: ‘Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis’.

Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn, Cléante, er forelsket i Mariane, som Harpagon tror er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter, Elise, elsker den unge Valére, som holder sin formue hemmelig, mens han – for at være nær Elise – gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal – uden medgift – afsættes til en velstående, gammel mand, og Cléante er lovet bort til en rig enke.

Med dette klassiske udgangspunkt er scenen sat for en morsom forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni og få lov til at gifte sig med dem, de elsker. For i en ægte komedie ender de rette med at ægte hinanden. Harpagon forbliver gift med sine penge; han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

I alt 9 medvirkende!

 

Der er udarbejdet undervisningsmateriale til ‘Den Gerrige’, som kan hentes her

 

Rundt om Molière

Jean Baptiste Poquelin Molière (1622-1673) var en fransk komedieforfatter. Hans værker spænder fra gøgl og rene fjællebodsløjer til eksistentiel digtning om menneskets forhold til omverdenen.

Udgangspunktet er den unge Molières hang til de skrå brædder frem for det jurastudium, faderen ønskede for ham. Som skuespiller turnerede han med familien Béjarts trup. Efter store økonomiske problemer, der en overgang bragte ham i gældsfængsel, dannede Molière sammen med bl.a. Béjart-familien truppen L’Illustre Théâtre, som han turnerede med i den franske provins i årene 1645-58. Det store gennembrud kom i 1659, da truppen i Paris fik lov til at spille for kongen. Her opførte Molière sin satiriske komedie De ziirlige Damer (1786). Han vandt kongens gunst, og trods kraftig modstand fra flere sider, ikke mindst kirkelig, skrev han i det følgende årti en perlerække uovertrufne komedier.

Molières sceniske skæbne har i Danmark været tæt knyttet til Ludvig Holbergs komedieproduktion og skabelsen af en dansk skueplads i 1720’erne. Holbergs positive syn på Molière har ikke været uden betydning for den franske komediedigters solide plads i det hjemlige repertoire.

 

VIGTIG INFORMATION VEDR. ’DEN GERRIGE’ PÅ SLAGELSE TEATER TORSDAG 12. NOVEMBER 2020 KL. 19.30

 

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen i Slagelse Teater!

Alt er dog ikke som før corona. Vi følger nøje alle sundhedsmyndighedernes forholdsregler og anbefalinger og tilpasser løbende alle vores arrangementer efter de aktuelle retningslinjer, så vi kan passe på vores publikum og teatrets ansatte og frivillige.

Derfor er det vigtigt, at du læser denne mail til ende, da den har betydning for afviklingen af ’DEN GERRIGE’, som du har billet til.
________


Du vil få anvist en plads ved ankomst

Da vi startede billetsalg primo maj, var det med en forventning om, at vi til sæsonstart, ville kunne afvikle forestillingerne som tidligere med publikum på alle sæder. Desværre er dette ikke tilfældet.

For at vi kan overholde myndighedernes krav om afstand mellem publikum, er pladsreservationerne suspenderet, og du kan derfor ikke komme til at sidde præcis på den plads, du har bestilt. Du kan også blive placeret i en anden billetkategori, end den du oprindelig har købt. Vi håber på din forståelse for dette, da denne fremgangsmåde er afgørende for, at vi kan gennemføre forestillingen.

Ankomsttidspunkt
For at undgå at alle publikummer ankommer til teatret samtidig, henstiller vi til, at du møder op på følgende tidspunkt:

Har du billet på række 1-10 skal vi bede dig ankomme kl. ca. 18.45. (Dørene til salen åbnes kl. ca. 19.00).

Har du billet på række 11-20 eller på balkonen skal vi bede dig ankomme kl. ca. 19.10.

Dørene til teatret åbnes kl. 18.45 (uanset vind og vejr), så der er ingen grund til at ankomme tidligere. Vi henstiller til, at alle overholder de angivne ankomsttider for at undgå unødig lang kø udenfor teatret.

Varighed og pause
Forestillingen varer ca. 2 timer og 5 min. inkl. en kort pause på ca. 10 min. I pausen kan de blandt publikum, som har behov for at benytte toilettet, gøre dette. Resten af publikum bliver siddende på deres plads. Teaterbaren vil være lukket i pausen.

Afgang fra teatret
Når forestillingen er slut, er det vigtigt, at du bliver siddende på din plads. Publikum vil herefter løbende blive ledt ud af salen, række efter række. Stående bifald og tilråb frarådes – klap i stedet gerne lidt højere…

Mundbind
Det er nu et krav at bære mundbind på teatret. Mundbindet må tages af, når du sidder ned på din plads.

Håndsprit og rengøring
Der vil være håndsprit ved alle indgange. Der vil blive gjort ekstra grundigt rent før alle forestillinger, og alle kontaktflader såsom dørhåndtag, armlæn etc. sprittes af løbende.

Garderoben:
Garderoben er lukket – overtøj kan medbringes i salen.

Teaterbaren:
Baren er åben fra kl. 18.45-19.30. Vi opfordrer alle til at holde afstand og vise hensyn, når baren benyttes.

Bespisning:
Har du bestilt bespisning i cafeen inden forestillingen, gennemføres dette som planlagt.

Lad os gøre det sammen…
Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed i forbindelse med afviklingen af forestillingen, og vi håber, at I som publikum vil arbejde sammen med os, så vi alle får en god oplevelse i teatret.

Husk – hold afstand og vis hensyn. Og bliv hjemme, hvis du føler dig syg. Tak.

Husk, at give/sende denne information videre, hvis du har købt billetter til andre end dig selv!

På glædeligt gensyn i teatret!

Med venlig hilsen
Vestsjællands Teaterkreds

info@teaterkreds.dk
Tlf. 5852 5640

 

BILLETKATEGORI
A
B
C
Medlem
240,-
210,-
180,-
Løssalg
300,-
270,-
240,-
Under 25
150,-
135,-
120,-
KLIK OG SE SALSPLAN

DEL MED EN VEN

HENT
SÆSONPROGRAM
2020-2021

VTK_Sæsonkatalog_2020_2021_40sider_20x20cm_forside

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE

Køb billet
0